Preskoči na glavni sadržaj

Hitac, Ljepotan i I Love YU u programu Montreala

Međunarodni filmski festival u Montrealu, čije će se 37. izdanje održati od 22. kolovoza do 2. rujna, u svojim će programima prikazati tri hrvatska filma. Kriminalistička drama Hitac redatelja Roberta Orhela bit će prikazana u glavnom natjecateljskom programu, dok će kratkometražni filmovi Ljepotan redatelja Saše Bana i I Love YU redateljice Irene Škorić biti prikazan u programu Fokus na svjetski film.

Kriminalistička drama Hitac redatelja i scenarista Roberta Orhela svoju će međunarodnu premijeru imati na uglednom Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu (Montreal World Film Festival) i to u glavnom natjecateljskom programu – World Competition. Glavne uloge u filmu odigrale su Ecija Ojdanić i Iva Babić, a govori o dvije žene – policajki i studentici – čiji se životi isprepleću nakon slučajno ispaljnog hica. Hitac je nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a do kraja godine hrvatska će ga publika moći pogledati u kinima u distribuciji 2i Filma.

U programu Fokus na svjetski film (Focus on World Cinema) bit će prikazan još jedan film u produkciji Kinorame – Ljepotan Saše Bana. Radi se o kratkometražnom filmu u kojem su glavne uloge odigrali Nikša Butijer i Marina Redžepović, a koji govori o paru čija veza dođe u kušnju na snimanju jedne reklame.

U istome će programu svoju međunarodnu festivalsku premijeru imati i film I Love YU redateljice i scenaristice Irene Škorić. Radnjom je smješten u Rijeku šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća te u današnje vrijeme, a leitmotiv filma čini pjesma Dragana Stojnića Bila je tako lijepa. Uloge u filmu igraju Boris Pavlenić, Jelena Perčin, Lukrecija Brešković, Hrvoje Klobučar i Slaven Knezović, dok produkciju potpisuje Udruga za audio vizualno stvaralaštvo Artizana. U opisu filma navodi se: Ovaj film emocijom zaogrće svijet mašte, stvarnosti i sjećanja. Ljudi, stvari, prizori i slike čine ljubavni B-mol koji se zbiva nekad, sad i uvijek.

Ovogodišnje, 37. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu održat će se od 22. kolovoza do 2. rujna. Pod sloganom Svijet je vaš festival će prikazati 432 filma iz cijelog svijeta podijeljenih u 12 programa. Više o festivalu saznajte na njegovoj službenoj stranici.

Naslovne fotografije: Hitac; Ljepotan; I love YU

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.