Preskoči na glavni sadržaj

HDNP i SPID: Javni poziv za prijavu projekata na TV Burzu

Hrvatsko društvo nezavisnih producenata (HDNP) u suradnji sa Savezom scenarista i pisaca izvedbenih djela (SPID) organizira TV BURZU - predstavljanje televizijskih projekata u razvoju televizijskim kućama, telekomima, pružateljima usluga audiovizualnog sadržaja na zahtjev te drugim profesionalcima iz TV industrije. Nakon višegodišnje pauze, TV Burza će se održati u sklopu ovogodišnjeg izdanja industrijskog događanja NEM Zagreb 2023. Rok za prijavu je 26. studenog. 

TV Burza je mjesto na kojem televizijski projekti u razvoju dobivaju priliku za prezentaciju pred stručnjacima za audiovizualni sadržaj, zahvaljujući čemu im se otvara prilika za novu etapu koja slijedi po završetku pisanja scenarija.

Najbolji projekti u razvoju (igrani i dokumentarni) predstavit će se u pitchevima u trajanju od 5 minuta nakon kojih slijede pitanja iz publike.

Nakon završetka pitching sesija, uslijedit će networking druženje i prilika za detaljnije razgovore o predstavljenim projektima.

 GDJE I KAD?  

TV Burza održat će se 6.prosinca 2023. u Zagrebu, u sklopu trećeg izdanja industrijskog događanja NEM Zagreb 2023. Lokacija je Hotel Esplanade s početkom u 10.00 sati.

 KOME JE NAMIJENJENA TV BURZA:  

● serijskim igranima djelima

● serijskim dokumentarnih djelima

● serijskim formatima za mlade

● svim formatima koji su zanimljivi za prikazivanje na televizijama, u sklopu audiovizualnih usluga na zahtjev, kroz društvene medije i na ostale načine distribucije

● projektima u ranim ili višim fazama razvoja, koji mogu ili ne moraju imati pridruženu produkcijsku kuću

 ŠTO JE POTREBNO ZA PRIJAVU?  

Prijavljivanje projekata je besplatno. Prijave se šalju putem e-mail adrese: tvburza@hrdnp.hr. U naslovu e-maila potrebno je napisati ime projekta koji se prijavljuje.

Za prijavu je potrebno u cijelosti ispuniti prijavni obrazac koji je sastavni dio ovog poziva te priložiti sljedeće dokumente:

● Pitch dokument prema predlošku koji se nalazi na linku:

TV BURZA_Prijavni obrazac i Pitch dokument

Dokument treba skinuti s linka iznad te ispunjenog priložiti u mail prijave.

Za pitch dokument potrebno je koristiti sljedeći format: A4, Arial, 12 pt, razmak između linija 1.15, rubovi minimalno 2.0 cm sa svake strane.

● Filmografije i biografije kreativnog i produkcijskog tima

● Nekoliko fotografija/moodboard/visuals/ilustracija projekta (ukoliko je dostupno)

 TKO IMA PRAVO PRIJAVE?  

Autor/i projekta, producent projekta ili bilo koja kombinacija navedenog.

Jedan prijavitelj može prijaviti najviše 2 projekta.

 KOJI JE ROK ZA PRIJAVU?  

Nedjelja, 26. studenog 2023., do 23:59 sati (CET).

Svi izabrani projekti bit će obaviješteni o selekciji i daljnjoj proceduri do 29. studenog 2023.

TV Burza održava se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra te u partnerstvu sa događanjem NEM Zagreb 2023.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.