Preskoči na glavni sadržaj

HBO Adria produžuje rok prijave na natječaj First Draft, novi rok je 1. prosinca 2016.

Natječaj First Draft, kuće HBO Adria, je predstavljen ove godine na Sarajevo Film Festivalu kao dio CineLink Drama programa, pozivajući autore da prijave svoje originalne scenarije smještene na području Adria regije koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

'Nakon brojnih upita o ovoj mogućnosti scenarista diljem regije, odlučili smo produžiti rok za prijave za dodatnih 15 dana. Ovo je naša potpora svima onima koji su marljivo radili na svojim projektima, a sve kako bi im omogućili da njihova prijava na First Draft natječaj zaista pokaže puni potencijal projekta', rekao je Marin Kariž, Direktor HBO Adrie.

HBO Europe producira kvalitetne serije u Češkoj, Rumunjskoj, Poljskoj i Mađarskoj još od 2010. godine. Nagrađivana miniserija Gorući grm (Burning Bush) kao i vrhunske dramske serije poput Lagodan život (Aranyélet), Mamon, Pakt, Shall We Kiss, Čopor (Wataha) i druge osvojile su kritičare i gledatelje u zemljama iz kojih potječu, ali i pobudile interes na međunarodnoj sceni. HBO sada planira napraviti korak dalje te razviti i producirati novu dramsku seriju u Adria regiji, koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

'Kao i kod matične tvrtke, naglasak poslovne strategije HBO Europe počiva na razvoju i produkciji vrhunskih TV serija. Naš izričit cilj je suradnja sa lokalnim talentima, kako bi uspješno razvili serije namijenjene prvenstveno domaćim gledateljima, temeljene na originalnim lokalnim idejama. To je ujedno i glavni cilj First Draft natječaja, kojim tražimo najbolje scenarije iz Adria regije', rekao je Steve Matthews, Izvršni producent dramskog razvoja HBO Europe.

'Naša regija je mjesto nevjerovatnih događaja kojima svjedoči povijest, ali i naša sadašnjost. Sigurni smo da mnoge izvanredne priče čekaju da budu ispričane, a isto tako da mnogi talenti žele podijeliti i razviti svoje ideje i vizije. Stoga smo danas ovdje kako bi vas pozvali da nam ispričate svoje priče kroz First Draft natječaj', dodaje Marin Kariž.

HBO Adria First Draft natječaj otvoren je za prijave do 1. prosinca 2016., putem web stranice, gdje se mogu saznati svi detalji i pravila natječaja. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.