Preskoči na glavni sadržaj

Halimin put osvojio Nagradu publike na SEEfestu u Los Angelesu

Film Halimin put u režiji Antona A. Ostojića osvojio je Nagradu publike na 8. SEEfestu (South East European Film Festival) koji se održavao od 2. do 6. svibnja u Los Angelesu. Halimin put publika je ocijenila s 4.9, što je najviša ocjena u povijesti festivala.

U programu posvećenom filmovima iz zemalja Jugoistočne Europe sudjelovalo je 40-ak dugometražnih i kratkometražnih filmova iz 20 zemalja.

Nagrada publike za Halimin put već je 13. koju je ovaj film osvojio nakon svoje premijere na Festivalu igranog filma u Puli. Intervju koji je Arsen A. Ostojić dao povodom američke premijere filma The Hollywood Reporteru moguće je pročitati ovdje.

SEEfest se održava od 2006. godine, a kroz svoje festivalsko izdanje kao i kroz projekcije koje organizira tijekom čitave godine promovira kulturnu raznolikost Jugoistočne Europe. U programu KIOSK posvećenom kratkometražnom filmu ove su godine prikazani Muški film Nebojše Slijepćevića i Prva dama Dubrave Barbare Vekarić. Također, SEEFest organizira i konferencije, filmske retrospektive, a funkcionira kao mjesto susreta za filmske profesionalce.

Nagrada Bridging the Borders za najbolji dugometražni igrani film festivala pripala je rumunjskom redatelju Tudoru Giurgiuu za film Snails and Men. Posebno priznanje uručeno je grčkom redatelju Adrianosu Georgantasu za film Dogs, Cats & Rats. Nagrada za najboljeg debitanta pripala je redatelju Silviu Purcareteu za Somewhere in Palilula. Popis svih nagrađenih filmova moguće je pronaći na službenim stranicama.

Halimin put nastao je u produkciji Arkadene Zagreb i u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom, Studijem Arkadena iz Slovenije i FIST Produkcijom iz Bosne i Hercegovine, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.