Preskoči na glavni sadržaj

Halimin put osvojio čak tri nagrade na festivalu u Monsu (Belgija)

Film Halimin put, u produkciji Arkadene Zagreb i u režiji Arsena Antona Ostojića osvojio je čak tri nagrade na 29. Međunarodnom filmskom festivalu u Monsu (Festival International du Film d'Amour de Mons) koji se održavao od 15. do 22. veljače 2013. u Belgiji.

Halimin put je dobio je Grand prix za najbolji film festivala, glumica Alma Prica osvojila je nagradu za najbolju glumicu, a poseban žiri fondacije Cinefemme iz Brisela također mu je dodijelio nagradu za najbolji film u programu. Ceremoniju dodjele nagrada uvodnim je govorom otvorio belgijski premijer Elio Di Rupo. Predsjednik glavnog žirija bio je francuski redatelj Pascal Thomas, a predsjednica ocjenjivačkog suda Cinefemme fondacije francuska glumica Marie Bunel.

Odluka o nagradama dočekana je s iskrenim aplauzom dok je film popraćen doista izvrsnim reakcijama i publike i žirija.Fondacija Cinefemme objasnila je odluku sljedećim riječima: Ovaj veličanstveni film o ženama i njegova poetska izvedba, izabran u službenoj konkurenciji među 12 projekata, kazuje univerzalnu priču o pobjedi ljubavi nad besmislenošću rata.

Halimin put dosad osvojio je ukupno šest međunarodnih nagrada na četiri međunarodna festivala (Cottbus, Kairo, Talin i Mons). U sljedeća dva mjeseca Halimin put će biti prikazan na festivalima u Pragu, Maroku, Clevelandu, Los Angelesu i New Yorku.

Trailer filma dostupan je ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.