Preskoči na glavni sadržaj

Grad Zagreb u užem izboru nagrade Global Production Awards

Screen International objavio je uži izbor kandidata za Global Production Awards za 2024. godinu, nagrade kojom se odaje priznanje izvanrednim postignućima i održivosti u svijetu filmske i TV produkcije, lokacija i studija.

Grad Zagreb je izabran u uži izbor u kategoriji 'Grad filma' (City of Film), a za nagradu se još natječu i Bristol (Velika Britanija), Limerick (Irska), Sofia (Bugarska) i Tulsa (SAD)

"Jako smo ponosni što je od mnogobrojnih prijava odabran baš grad Zagreb, uz svega četiri druge lokacije iz cijelog svijeta! Već ovo je odličan uspjeh i velika dodatna promocija grada, a s nestrpljenjem očekujemo proglašenje pobjednika za vrijeme Filmskog festivala u Cannesu u svibnju. Veliku zahvalu šaljemo i hrvatskim producentima s kojima odlično surađujemo na promociji Zagreba i koji su nam uvelike pomogli ponovno staviti Zagreb na filmsku mapu svijeta," izjavila je Mia Pećina Drašković, voditeljica Zagrebačkog filmskog ureda.

Produkcije su u Zagrebu tijekom 2023. godine snimale 455 dana, a od međunarodnih projekata izdvajamo igrani film Canary Black, treću sezonu britanske serije Hotel Portofino, njemačku seriju Der Kroatien Krimi, finsku seriju Ride Out i rock mjuzikl O'Dessa. Svi navedeni projekti snimani su u sklopu programa poticaja Filming in Croatia koji HAVC provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske. U Zagrebu su se prošle godine snimale i brojne reklame poznatih robnih marki kao što su McDonalds, Pokemon, Porsche i Honda.

Pobjednici Global Production Awards 2024. u svih 13 kategorija saznat će se na dodjeli nagrada 20. svibnja za vrijeme trajanja Filmskog festivala u Cannesu.

Objavu Screen Internationala možete pronaći na sljedećoj poveznici: Global Production Awards - Shortlist

Naslovne fotografija: snimanje filma Canary Black u Zagrebu (MP Filmska produkcija); snimanje serije Slučaj Ipcress (The Ipcress File) u Zagrebu (MP Filmska produkcija); snimanje serije Hotel Portofino u Zagrebu (Drugi plan)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.