Preskoči na glavni sadržaj

Goli i Ana trg nagrađeni na 8. Cinema City festivalu

Na 8. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Cinema City, koji se od 29. lipnja do 5. srpnja održao na više lokacija u Novom Sadu, nagrađeni su hrvatski dokumentarni filmovi Goli i Ana trg, kao i hrvatska manjinska koprodukcija Ničije dijete.

Dokumentarni film Goli Tihe K. Gudac i produkciji Factuma osvojio je nagradu publike i posebno priznanje žirija u selekciji 'Fresh Danube Films'. "Posebna pohvala u kategoriji 'Fresh Danube Films' dodjeljuje se dokumentarnom filmu Goli, debitantskom ostvarenju hrvatske redateljice Tihe K. Gudac koja je istraživanjem povijesnih činjenica i obiteljskih sjećanja o Golom otoku pedesetih godina 20. vijeka uspjela ispričati veoma osobnu i dirljivu, ali u isto vrijeme i informativnu, sa stajališta politike bitnu i univerzalnu priču", navodi se u obrazloženju žirija.

Dokumentarni film Ana trg Jelene Novaković, u produkciji Restarta, također je osvojio posebno priznanje žirija u selekciji 'Up to 10,000 bucks', dok je manjinska hrvatska koprodukcija Ničije dijete Vuka Ršumovića nagrađena kao najbolji film u nacionalnoj klasi, a glavni glumac filma Denis Murić je za ostvarenu ulogu primio posebno priznanje žirija.

Na 8. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Cinema City prikazano je šest domaćih većinskih i manjinskih koprodukcija. Uz spomenute nagrađene filmove prikazani su i kratkometražni Vrag u gospođici Jones Josipa Lukića te dvije manjinske dugometražne igrane koprodukcije, Krugovi Srdana Golubovića i Spomenik MIchaelu Jacksonu Darka Lungulova. Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

Naslovne fotografije: Goli; Ana trg

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.