Preskoči na glavni sadržaj

Glazbeno-akcijska komedija Rifovi revolucije kreće na kinoturneju po Hrvatskoj

Nakon zagrebačke kinopremijere u velikoj dvorani Kina SC i projekcije u Čakovcu, debitantski dugometražni igrani film Jurice Hižaka Rifovi revolucije prikazivat će se, uz gostovanje filmske ekipe, u nezavisnim kinima diljem zemlje. Prva postaja je osječko Kino Urania, 15. ožujka.

Nakon Osijeka, tijekom proljeća u planu su i gostovanja u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Koprivnici i Ivancu.

Radnja ove mikrobudžetne rokenrol bajke vrti se oko zlog dr. Zempa, vlasnika agencije za autorska prava koji terorizira građane glazbenim porezima. Zempu se suprotstavljaju genijalni gitarist Ray i njegov hair-metal bend Razor Jet čija muzika slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu. Kako bi uništio pokret otpora, Zemp i njegova sestra Niniva kuju pakleni plan da Razor Jet pretvore u boy band i tako unište njihov "rokenrol mojo".

Rifovi revolucije snimani su u produkciji Rebl Filma i varaždinske udruge Trash u periodu od 2019. do 2023. na tridesetak lokacija, a posebno za film snimljeni su i originalni songovi koje u filmu izvode glumci.

Ove songove Osječani će nakon filma 15. ožujka imati prilike čuti i uživo u osječkom kafiću Peppermint jer zajedno s filmskom ekipom na turneju kreće i fiktivni bend Razor Jet koji će odsvirati filmski soundtrack.

Rifovi revolucije su se prošle godine predstavili na regionalnim festivalima (prikazani su na Grossmann film festivalu, na vinkovačkom DORF-u, na beogradskom Dok'n'Ritmu), na njujorškom Shockfestu, a ovog ljeta putuju i na talijanski FilMuzik Arts festival gdje su osvojili nagradu za najbolji dugometražni igrani glazbeni film. 

Više o filmu i detalje o projekcijama možete pronaći na Facebook stranici filma i na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.