Preskoči na glavni sadržaj

Glad, Kokoška i Majka na Tampere film festivalu

Na 45. izdanju međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Tampereu (Finska), koji se održava od 4. do 8. ožujka 2015. godine, bit će prikazana tri domaća naslova. U međunarodni natjecateljski program uvršteni su animirani film Glad Petre Zlonoge i njemačko-hrvatska koprodukcija Kokoška Une Gunjak, dok će u nacionalnom natjecateljskom programu biti prikazana finsko-hrvatska koprodukcija Majka u režiji Otta Kylmäläe.

Glad redateljice i scenaristice Petre Zlonoge realiziran je u tehnici olovke i tuša na papiru, a nastao je u produkciji zagrebačkog Bonobostudija. Od svoje premijere u travnju 2014. godine film je prikazan na desecima međunarodnih filmskih festivala, a osvojio je tri priznanja. 

Nagrađivana Kokoška Une Gunjak, nastala u njemačko-hrvatskoj koprodukciji, govori o djevojčici Selmi kojoj otac u opkoljeno Sarajevo kao rođendanski poklon šalje kokoš. Film je dosad osvojio više od 20 festivalskih nagrada, a dobio je i Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film.

U nacionalnom natjecateljskom programu bit će prikazan film Majka, nastao u finsko-hrvatskoj koprodukciji. Režiju potpisuje Otto Kylmälä, a film je nastao u produkciji finskog Napafilms Ltd i koprodukciji Slavica filma iz Hrvatske. Film govori o ženi koja nakon dugačkog odsustva pokušava uspostaviti vezu sa svojim sinom. Dok mu čita priču pred spavanje, sin odluta u svijet mašte, ali njegove fantazije prekidaju bolna sjećanja.

Međunarodni festival kratkometražnog filma u Tampereu jedan je od najvažnijih, a svakako i najstarijih festivala  kratkog filma u svijetu. Ove će godine prikazati više od 400 naslova, a više informacija možete potražiti na službenoj stranici festivala

Naslovne fotografije: Glad; Kokoška; Majka

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.