Preskoči na glavni sadržaj

Frooom daruje besplatne projekcije u kinu Europa

Filmska radionica Frooom djeci i roditeljima na prvi dan praznika, 16. lipnja u kinu Europa poklanja besplatnu projekciju dva filma, s početkom u 11 h.  Na programu su kratkometražno iznenađenje i dugometražni igrani film za mlade Ljeto u Brooklynu (Little Men).  Froom radionice ponovno počinju 17. lipnja, a prijave za pet termina radionica u Zagrebu, SInju i Prelogu su otvorene. 

Priču o ljetnim praznicima i pravom prijateljstvu u filmu Ljeto u Brooklynu utjelovljuju Theo Taplitz i Michael Barbieri kao protagonisti, a prate ih sporedni glumci Greg Kinnear, Jennifer Ehle te čileanska kazališna prvakinja Paulina Garcia. Ovaj obiteljski film nastao pod okriljem Magnolija produkcije našao se prošle godine u službenoj selekciji slavnih festivala poput Sundance i Berlina, a osvojio je i nagradu Deauville film festivala.

Filmske radionice za djecu i mlade naziva Frooom održavaju se u Zagrebu i diljem Hrvatske već osam sezona. Filmovi nastali na radionicama već su obišli brojne festivale dječjeg stvaralaštva u Hrvatskoj i u svijetu. 

Ove je godine jedan od Frooomovih animiranih filmova Frooomopolis odabran u službenu selekciju varaždinskog Vafi festivala mladih autora u kategoriji od 11 do 14 godina. My little prince samostalni autorski projekt koji potpisuje Nora Weygand, također polaznica Frooom! radionce, bio je dio službene konkurencije Vafi Mani kategorije (za djecu autore do 10 godina). Montažerka i snimateljica Lea Mileta, mentorica filma Moj svakodnevni život zajedno s njegovim autoricama bila je na međunarodnom filmskom festivalu za društvo budućnosti A - FestFilmROZAFA2018 u Albaniji, a već nagrađeni S druge strane predstave u konkurenciji je za nagradu ukrajinskog Pochatok filmskog festivala.

Frooom filmske radionice koncipirane su kao jednotjedni cjelodnevni obrazovni moduli koji zajedno sa svojim polaznicima rastu od početnog preko naprednog do majstorskog Frooom!a. Ove godine radionice se održavaju u osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića.

Otvorene su prijave za pet termina jednotjednih ljetnih radionica u Zagrebu te po jedan u Sinju i Prelogu. Cjelodnevne radionice 9 do 15 sati uz mogućnost dolaska od 8 i odlaska do 16 sati. Raspored radionica nalazi se na službenoj stranici Frooma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.