Preskoči na glavni sadržaj

Fokus program hrvatskih filmova na Međunarodnom filmskom festivalu u Transilvaniji

Na 15. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Transilvaniji, koji se održava u gradu Cluj-Napoca od 27. svibnja do 5. lipnja, bit će prikazano niz recentnih hrvatskih dugometražnih igranih filmova, u sklopu programa kojem je u fokusu Hrvatska.

Veliki fokus program prikazuje sedam uspješnih hrvatskih dugometražnih igranih filmova, nastalih u posljednje tri godine. Riječ je o filmovima Ti mene nosiš Ivone Juke, S one strane Zrinka Ogreste, Zvizdan Dalibora Matanića, Kosac Zvonimira Jurića, Takva su pravila Ognjena Sviličića, Život je truba Antonia Nuića i Narodni heroj Ljiljan Vidić Ivana-Gorana Viteza. Fokus program organiziran je u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.

Također, u natjecateljskim programima 15. TIFF-a prikazuju se dvije hrvatske manjinske koprodukcije: islandsko-dansko-hrvatski film Vrapci u režiji Rúnara Rúnarssona uvršten je u međunarodni natjecateljski program, dok se rumunjsko-francusko-bosanskohercegovačko-hrvatsko-makedonski film Sieranevada Cristi Puiua prikazuje u nacionalnoj konkurenciji. 

Međunarodni filmski festival u Transilvaniji jedna je od najvećih i najznačajnijih kulturnih manifestacija u Rumunjskoj - prikazuje preko dvjesto filmova, održava niz popratnih industrijskih programa te privlači više od 100.000 gledatelja i preko 800 filmskih profesionalaca. Svi ostali detalji dostupni su na službenoj festivalskoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.