Preskoči na glavni sadržaj

Fokus na Hrvatsku na 28. Međunarodnom festivalu autorskog filma u Rabatu

Marokanski festival ove godine obilježava 28. izdanje, a zemlja u fokusu ove godine je Hrvatska. Fokus program predstavlja suvremene dugometražne igrane naslove. Uz to, Bosanski lonac Pave Marinkovića dio je službene konkurencije, Veće od traume Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski dio je dokumentarne sekcije, a Dnevnik Pauline P. Nevena Hitreca prikazuje u sklopu programa filmova za djecu. Festival se u Rabatu odvija od 10. do 17. studenog. 

Fokus program, koji je realiziran u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, u partnerstvu s Veleposlanstvom RH u Kraljevini Maroko, publici u Rabatu predstavlja izbor iz suvremene hrvatske kinematografije, s naglaskom na žensko stvaralaštvo. 

U fokus program uključeni su filmovi: Murina Antonete Alamat Kusijanović, Sedmo nebo Jasne Nanut, Uzbuna na Zelenom Vrhu Čejen Černić, Zbornica Sonje Tarokić i ovogodišnji hrvatski kandidat za nominaciju za nagradu Oscar - Tragovi Dubravke Turić

Publici u Rabatu prvi će se put predstaviti i Bosanski lonac Pave Marinkovića, koji je uvršten i u službeni natjecateljski program.

U dokumentarnoj sekciji prikazuje se i film Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski, Veće od traume.

Uzbuna na Zelenom Vrhu dio je tematskog programa posvećenom obiteljskom filmu, a u sekciji filmova za djecu je i Dnevnik Pauline P. Nevena Hitreca

Međunarodni festival autorskog filma u Rabatu (FICAR) posvećen je hrabrim, zahtjevnim, inteligentnim i radikalnim autorskim radovima koji ruše klišeje. Ovogodišnje, 28. izdanje odvija se od 10. do 17. studenog, a prikazuje filmove iz 40 zemalja diljem svijeta. Detaljan program festivala može se pronaći na ovoj poveznici.  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.