Preskoči na glavni sadržaj

Fokus na hrvatski film na 10. Lago Film Festu

10. izdanje Lago Film Festa, koje se održava od 18. do 26. srpnja kraj jezera Lago u Italiji, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom organizira fokus program na suvremeni hrvatski kratkometražni film u kojem će biti prikazano šest naslova, od kojih je jedan - Terarij Hane Jušić - odabran i za prikazivanje u međunarodnom natjecateljskom programu.

Program EuroVision Croatia na programu je u četvrtak, 24. srpnja, a usmjeren je na igrane i animirane filmove koji se bave temama odrastanja i sazrijevanja te društvenim i kreativnim silnicama koje od najranije dobi oblikuju pojedinca. U programu će biti prikazani Bla Martine Meštrović, Balavica Igora Mirkovića, Srami se Darije Blažević, Babysitter Ivana Sikavice, Daniil Ivanoviču, slobodan si Petre Zlonoga i Terarij Hane Jušić, koji je odabran i za prikazivanje u međunarodnom natjecateljskom programu. Program je organiziran u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, a u sklopu predstavljanja programa na festivalu će gostovati i Ivan Sikavica, redatelj Babysittera.

10. Lago Film Fest, međunarodni festival kratkometražnog i dokumentarnog filma i scenarija, održava se od 18. do 26. srpnja u gradiću Revine Lago u Italiji. Više informacija o programu potražite na službenoj stranici festivala.

Naslovne fotografije: Babysitter; Terarij; Lago Film Fest vizual

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.