Preskoči na glavni sadržaj

FMFS bacio prvu udicu: novi filmovi mediteranskih diva stižu u Split

Deveti Festival mediteranskog filma Split počinje za nešto više od tri tjedna, a organizatori su 'bacili prve udice' za koje će se zasigurno uhvatiti brojna publika ove manifestacije. Kompletan program, koji će se na tri lokacije održavati od 3. do 11. lipnja, bit će objavljen idućeg petka 20. svibnja, no već sada se zna da u Split stižu novi filmovi dvije mediteranske dive sedme umjetnosti. 

Izvrsna Isabelle Huppert stiže u filmu L'avenir (Things to come) za kojeg je redateljica Mia Hansen Love osvojila srebrnog medvjeda za režiju na ovogodišnjem Berlinaleu. Oskarovka Juliette Binoche pak tumački glavnu ulogu u uzbudljivom filmu Attesa (Iščekivanje), dugometražnom previjencu redatelja Piera Messine za kojeg je nagrađen na posljednjem Venecijanskom filmskom festivalu.

Istovremeno, za najveće fanove FMFS-a, a do objave kompletnog progama 20. svibnja ili prodaje cijelog kontigenta, u prodaju su puštene festivalske kino ulaznice po cijeni od 200 kuna (redovna cijena je 250 kuna). Ova ulaznica omogućuje besplatan ulaz na sve projekcije u ljetnom kinu 'Bačvice' i kinoteci 'Zlatna vrata', i to kroz odvojen ulaz bez gužvi i čekanja, zatim torbu s poklonima i 50 posto popusta za svoje projekcije u sklopu projekta Kino Mediteran od 1.7. do 1.9. u svih 20-ak gradova ove filmske mreže (detalje potražite na ovoj poveznici). 

Predstavljen je i vizualni identitet ovogodišnjeg festivala kojeg ponovno potpisuje dizajner Karlo Kazinoti. 'Svake godine FMFS ponudi pregršt filmskih poslastica koje malo tko stigne sve polizat' od početka do kraja, pa tih vrućih dana svatko ima neki svoj gušt konzumiranja Festivala prije nego se otopi' riječi su kojima je opisao ovogodišnji plakat. 

Naslovne fotografije: plakat manifestacije; Isabelle Huppert; Juliette Binoche

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.