Preskoči na glavni sadržaj

Fliper i Priča s početka vremena na festivalu Encounters u Bristolu

Animirani filmovi Fliper Darka Vidačkovića i Priča s početka vremena Božidara Trkulje u produkciji Bonobostudija odabrani su za natjecateljski program 19. festivala kratkometražnog i animiranog filma Encounters koji se od 17. do 22. rujna održava u Bristolu.

Encounters je vodeći britanski festival kratkometražnog i animiranog filma na kojem će se oko 200 odabranih filmova (od oko 2300 prijavljenih) natjecati za prestižne nagrade koje uključuju i nominacije za nagrade Oscar, BAFTA, nagradu Europske filmske akademije te Cartoon d'Or.

Osim natjecateljskih programa Encounters ove godine predstavlja suvremenu švicarsku kinematografiju i retrospektivu slavnog animatora Richarda Williamsa te niz drugih popratnih programa, izložbe, radionice i panel diskusije.

Fliper i Priča s početka vremena dosad su prikazani i nagrađivani na brojnim svjetskim festivalima. Priča s početka vremena trenutno se prikazuje na festivalu animiranog filma SICAF u Seulu (23. - 28. srpnja 2013.), dok je Fliper odabran za konkurenciju Međunarodnog festivala animiranog filma u Londonu (25. listopada - 3. studenog 2013.).

Naslovne fotografije: Priča s početka vremena; Fliper

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.