Preskoči na glavni sadržaj

Fleke u New Yorku

Hrvatski dugometražni igrani film Fleke redatelja Alda Tardozzija uvršten je u konkurenciju Međunarodnog filmskog festivala u New Yorku (New York City International Film Festival 2012) koji se održava od 9. do 12. kolovoza. Fleke će biti prikazane u natjecateljskom programu dugometražnih igranih filmova.

Ovaj festival specifičan je po tome što se projekcije održavaju na otvorenom i to na poznatoj newyorkškoj lokaciji Times Square. Festival se održava pod pokroviteljstvom NYCIFF instituta, neprofitne organizacije namijenjene mladim filmašima u svrhu prevladavanja financijskih poteškoća i brzog pronalaženja sredstava za daljnje projekte. U sklopu festivala održava se i filmski sajam na kojem distributeri i prodajni agenti procjenjuju kvalitetu prikazanih filmova.

Film Fleke je nastao u produkciji Kinoteke, a u glavnim ulogama su mlade glumice Iskra Jirsak i Nika Mišković. U ostalim ulogama nastupaju Goran Grgić, Sanja Vejnović, Živko Anočić, Nikša Butijer, Amar Bukvić, Marija Škaričić, Alen Liverić, Ozren Grabarić, Franjo Kuhar, Robert Ugrina, Alan Katić, Vedran Mlikota, Višnja Babić i drugi.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.