Preskoči na glavni sadržaj

Fleke u kinima od 26. travnja

Igrani film Fleke, dugometražni prvijenac Alde Tardozzija, urbana drama o djevojačkom prijateljstvu, osveti i izgubljenoj mladosti, premijerno će se prikazati večeras u CineStaru Novi Zagreb.

Fleke su priča o susretu dviju potpuno različitih sedamnaestogodišnjakinja. Lana je djevojka iz prosječne zagrebačke obitelji koju dečko siluje na spoju, dok je Irena djevojka iz nižih slojeva društva koja u pokušaju pljačke slučajno ubija čovjeka. Njih dvije slučajno se susreću u zahodu noćnog kluba te zajedno bježe u noć, nakon koje više ništa neće biti isto.

Glavne uloge tumače Nika Mišković i Iskra Jirsak, a glume još Živko Anočić, Filip Križan, Amar Bukvić, Marija Škaričić, Alen Liverić, Višnja Babić, Ljiljana Bogojević, Goran Grgić, Sanja Vejnović, Franjo Kuhar, Nikša Butijer, Alan Katić, Ozren Grabarić i Jan Kerekeš. Aldo Tardozzi uz režiju je zaslužan i za scenarij, za kameru Darko Drinovac, montažer je Mato Ilijić, a glazbu je skladao Luka Zima.

Film je snimljen prije godinu dana, a snimanje je trajalo nešto više od mjesec dana i odvijalo se na dvadesetak lokacija u Zagrebu. 

Svoj festivalski put Fleke su započele premijerom na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, gdje je prema ocjenama publike zauzeo drugo mjesto. Prikazan je i na filmskim festivalima u Motovunu, Sarajevu i Varšavi, a u natjecateljskom programu Europa van Europe 40. FEST-a u Beogradu dobio je posebno priznanje žirija.

Aldo Tardozzi (1974., Zagreb) diplomirao je 2000. režiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Kao redatelj radio je na dokumentarnim filmovima Terra roza, Početak jednog lijepog prijateljstva, Priča iz Nunića, Ode Eddy te na igranim serijama Mrtvi kutovi, Bibin svijet, Periferija city, Dome, slatki dome, Dnevnik plavuše. Kao pomoćnik režije je sudjelovao u mnogim hrvatskim filmovima, televizijskim serijama i reklamnim spotovima te u raznim koprodukcijama.

Film 26. travnja kreće u redovnu kinodistribuciju u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.