Preskoči na glavni sadržaj

Fleke Alda Tardozzija u natjecateljskom programu 40. FEST-a

Dugometražni igrani film Fleke, redatelja Alda Tardozzija uvršten je u program 40. FEST-a (Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu) koji će se održavati od 24. veljače do 4. ožujka 2012. Film je, kao jedini hrvatski predstavnik, primljen u natjecateljski program Europa van Europe zajedno s još šest filmova iz Izraela, Gruzije, Crne Gore, Turske/Njemačke/Francuske, Rusije i Albanije.

Tardozzijeva drama o dvije tinejdžerice (Iskra Jirsak i Nika Mišković) koje provode uzbudljivu noć na ulicama Zagreba premijerno je prikazana u Nacionalnom programu Festivala igranog filma u Puli 2011. i na 14. Motovun Film Festivalu. Film je međunarodnu premijeru doživio u konkurenciji prošlogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, a u listopadu 2011. sudjelovao je u natjecateljskom programu 27. međunarodnog festivala u Varšavi.

Uz glavne glumice, u filmu se pojavljuju Goran Grgić, Sanja Vejnović, Živko Anočić, Nikša Butijer, Amar Bukvić, Marija Škaričić, Alen Liverić, Ozren Grabarić, Franjo Kuhar, Robert Ugrina, Alan Katić, Vedran Mlikota, Višnja Babić i drugi. Film Fleke nastao je u produkciji Kinoteke. Trailer filma pogledajte ovdje.

Četrdeseto, rimskim brojevima - 'XL’ izdanje FEST-a organizatori najavljuju sloganom u svijetu velikih i to kao dosad najjače izdanje Festivala u čijem programu sudjeluju filmovi prikazani i nagrađivani na najznačajnijim svetskim filmskim festivalima u protekloj godini - Cannesu, Veneciji, Torontu, Berlinu, Karlovym Varyma itd.

Filmovi se prikazuju u sekcijama Glavni program, Hollywood, Panorama svjetskog filma, Europa van Europe (natjecateljski program), Europa u Europi i Izabrani dokumentarci, a bit će predstavljene i dvije zanimljive kinematografije kroz posebne programe Britanika i Kanada.

FEST se otvara 24. veljače u Sava centru projekcijom filma Drvo života Terencea Malicka, prošlogodišnjeg dobitnika Zlatne palme u Cannesu. Festival će otvoriti redatelj Peter Bogdanovich.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.