Preskoči na glavni sadržaj

Filmu S one strane Grand Prix i Nagrada publike na festivalu u Francuskoj

Na 12. međunarodnom festivalu A l’Est du Nouveau, dugometražni igrani film Zrinka Ogresta S one strane nagrađen je Grand Prixom za najbolji film, a najboljim ga je proglasila i festivalska publika. 

Hrvatski je film proglašen pobjednikom festivala u konkurenciji ponajboljih srednjoeuropskih i istočnoeuropskih filmova prethodno potvrđenih na središnjim europskim festivalima. Grand Prix je dodijelio stručni žiri kojim je predsjedavala francuska novinarka i spisateljica Colette Lallement Duchoze, uz francuskog glumca Bruna Potzulua, pisca Emmanuela Rubena i srpskog redatelja Gorana Radovanovića.

Nakon što je u veljači prošle godine film S one strane premijerno prikazan i nagrađen na berlinskom filmskom festivalu, obišao je sve kontinente i bio prikazan na više od šezdeset svjetskih festivala. Redovito se prikazuje u kinima Nizozemske, Belgije, Luksemburga, Italije i Turske.

Film je snimljen u produkciji Interfilma iz Zagreba, Hrvatske radiotelevizije i Zillion filma iz Beograda uz potporu Hvatskog audiovizualnog centra.

Više o festivalu možete saznati na ovoj poveznici

Naslovne fotografije: Zinrko Ogresta s nagradama (*autor fotografije je Guillaume Polere); kadrovi iz filma S one strane

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.