Preskoči na glavni sadržaj

Filmu Moj dida je pao s Marsa 13. nagrada u Indiji

Znanstvenofantastični film za djecu Moj dida je pao s Marsa Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića, nastao u produkciji Studija dim, osvojio je trinaestu nagradu na Calcutta International Cult Film Festivalu, na kojem je proglašen najboljim obiteljskim filmom. 

Dugometražni igrani film Moj dida je pao s Marsa premijerno je prikazan prošle godine na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu KinoKino, nakon čega je međunarodnu premijeru imao na festivalu filmova za djecu FIFEM u Montrealu. Film je zatim prikazan i na Pulskom filmskom festivalu, gdje 'ubire' svoje prve nagrade - Zlatnu arenu za kameru (Sven Pepeonik) te Zlatnu arenu za vizualne efekte (Krsto Jaram, Michal Struss, Antonio Ilić, Goran Stojnić, MagicLab, Hommage). Nakon toga uslijedio je bogati festivalski život tijekom kojeg je film prikazan u Poljskoj (Međunarodni filmski festival u Varšavi), Nizozemskoj (Cinekid), Estoniji (Filmski festival 'Black Nights' u Tallinnu), Grčkoj (Međunarodni filmski festival u Solunu), Njemačkoj (Festival istočnoeuropskog filma u Cottbusu), Bosni i Hercegovini (Sarajevo Film Festival), Švedskoj (Filmski festival BUFF u Malmöu), Ukrajini (Međunarodni filmski festival Molodist u Kijevu) i mnogim drugima. 

Znanstvenofantastični film za djecu Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića može se 'pohvaliti' i mnoštvom festivalskih nagrada, od kojih je posljednja, 13. po redu osvojena u Indiji na Calcutta International Cult Film Festivalu - radi se o godišnjoj nagradi Golden Fox za najbolji obiteljski i dječji film. 

Moj dida je pao s Marsa za najbolji film nagrađen je i u Boliviji na filmskom festivalu u Lapazu FICLAPAZ, Velikoj Britaniji na Flicks Film Festivalu te Izraelu na Near Nazareth Festivalu. Osvojio je i nagradu Europskog udruženja za dječji film (ECFA) na Olympia festivalu filmova za djecu u Grčkoj, čime je zaslužio ECFA nominaciju za najbolji europski film za djecu. Mlada debitantica Lana Hranjec nagradu za najbolju glumicu osvojila je u Australiji na Festivalu znanstvenofantastičnog filma u Sydneyju, a Darija Kulenović Gudan i Marina Andree Škop dobile su nagradu za najbolje producentice na već spomenutom Flick Film Festivalu. Popis svih nagrada možete pronaći na ovoj poveznici

Film je nastao u produkciji zagrebačkog Studija dim u suradnji s partnerima iz još šest europskih zemalja (Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9 i bosanskohercegovačkom Fabrikom). Prema motivima priče 'Moj dida je vanzemaljac' Irene Krčelić, scenarij su napisali Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić, a režiju potpisuje višestruko nagrađivani autorski dvojac Dražen Žarković i Marina Andree Škop. 

Osim na festivalima, Moj dida je pao s Marsa bio je uspješan i u kinima - treći je najgledaniji hrvatski naslov u domaćim kinima 2019. godine s 29.025 gledatelja, a kinodistribuciju imao je i u Sloveniji, Češkoj, Slovačkoj i Bosni i Hercegovini. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Moj dida je pao s Marsa

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.