Preskoči na glavni sadržaj

Filmu Majči Josipa Lukića posebno priznanje na 5. Pančevo film festivalu

Posebno priznanje u natjecateljskoj sekciji 'Svetionici', u kojoj je prikazano još osam filmova različitih stilova i žanrova, žiri je dodijelio dokumentarnom naslovu Majči Josipa Lukića. Peto izdanje Pančevo film festivala (PAFF) održalo se od 5. do 9. rujna, a jubilarni PAFF prikazao je pedesetak autorskih filmova različitih formi i stilova. 

Žiri, koji je odlučivao u sastavu: Valerie Massadian (redateljica, Fancuska), Isabelle Julien (koloristica, Francuska) i Veton Nurkollari (osnivač i umjetnički direktor prizrenskog DokuFesta) Majči su nagradili zbog 'sposobnosti da vjerno portretira važnog člana obitelji dok istovremeno prikazuje i rijetko viđenu bliskost'. 

Podsjetimo, redatelj Josip Lukić za isti je film na nedavno završenom DokuFestu u Prizrenu dobio nagradu za najboljeg novog filmaša s Balkana, a osim toga na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma nagrađen je Grand Prixom. Posebno priznanje, pak, dobio je i na Liburnia film festivalu koji se održao u Opatiji.

Lukić u filmu predstavlja razgovor sa svojom majkom o svemu i svačemu tijekom nekoliko ljetnih dana u Splitu. Osim režije potpisuje i scenarij, direktor fotografije je Marinko Marinkić, za montažu i glazbu bio je zadužen Marko Klajić za oblikovanje zvuka Lana Horvatić, a film je nastao u produkciji zagrebačke Akademija dramske umjetnosti te uz potporu HAVC-a. 

Nagrada 'Svetionik' za najbolji film 5. PAFF-a dodijeljena je francuskom ostvarenju Sophia Antipolis Virgila Verniera

Pančevo film festival organizira Udruženje građana Pančevo Film Festival, koje okuplja mlade filmaše, redatelje i druge umjetnike iz Pančeva, Beograda i okolice, a partneri su Centar za kulturu Pančeva i Dom omladine Pančeva. Ove godine PAFF je organiziran i uz pomoć Filmskog centra Srbije. Osnivač i direktor festivala je redatelj Ognjen Glavonić (Dubina dva, Teret), a sve ostale informacije potražite na Facebook stranici PAFF-a

Naslovna fotografija: nagrade 5. PAFF-a

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.