Preskoči na glavni sadržaj

Filmu Izbrisana četiri priznanja na 21. Festivalu slovenskog filma

Festival slovenskog filma održan je od 10. do 15. rujna u Portorožu, a manjinskoj hrvatskoj koprodukciji Izbrisana u režiji Mihe Mazzinija i produkciji zagrebačke Kinorame dodijeljene su ukupno četiri nagrade. Osim toga, film Dani ludila Damiana Nenadića na istom je festivalu nagrađen za posebna postignuća. 

Riječ je o najznačajnijem filmskom festivalu u Sloveniji koji predstavlja prošlogodišnju slovensku audiovizualnu produkciju, a najboljim ostvarenjima dodjeljuje se nagrada Vesna.

Manjinskoj Kinoraminoj koprodukciji, dugometražnom igranom filmu Izbrisana redatelja Mihe Mazzinija, nagrade Vesna dodijeljene su za najbolju glavnu žensku ulogu Juditi Franković BrdarJura Ferina, Pavao Miholjević i Vladimir Godár osvojili su nagradu na najbolju originalnu glazbu; Matjaž Pavlovec za scenografiju, te Sanja Džeba za kostimografiju. 

Osim toga dugometražni dokumentarni film Dani ludila u režiji Damiana Nenadića hrvatske produkcije (Restart) nastao u koprodukciji sa Slovenijom (Petra Pan Film Production) nagrađen je Vesnom za posebna postignuća. 

Oba filma nastala su uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Više informacija potražite na službenim stranicama festivala, a potpun popis nagrađenih filmova ovdje

Naslovne fotografije: scene iz filmova Izbrisana i Dani ludila

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.