Preskoči na glavni sadržaj

Filmu Dnevnik Diane Budisavljević glavna nagrada na međunarodnom Festivalu povijesnog filma Waterloo

Igrano-dokumentarni film Dnevnik Diane Budisavljević redateljice Dane Budisavljević osvojio je glavnu nagradu za najbolji film na međunarodnom Festivalu povijesnog filma Waterloo (Waterloo Historical Film Festival) koji se održao prošlog tjedna u tom povijesnom belgijskom gradiću.

Odluku je jednoglasno donio sedmeročlani žiri kojim je predsjedao glumac i redatelj Patrick Ridremont. Na ceremoniji dodjele nagrada Ridremont je istaknuo da je riječ o filmu koji ih je sve odreda dobro prodrmao te dodao da je Dnevnik Diane Budisavljević očaravajuć i važan film s iznimnim glumačkim ostvarenjem glavne glumice Alme Price.

Pod sloganom "Povijest nikad ne završava. Baš kao ni filmska umjetnost" (L'Histoire ne s'arrête jamais. Le Cinéma non plus.) Festival povijesnog filma Waterloo održao se osmu godinu zaredom, ove godine pod strogim epidemiološkim mjerama, no ipak uživo i pred publikom u kinu Wellington te na povijesnim lokacijama gradića poznatog po posljednjoj Napoleonovoj bitki.

Dnevnik Diane Budisavljević premijeru je imao 2019. na Pulskom filmskom festivalu, a nakon uspješnog prikazivanja u kinima i na televizijama zemalja regije, trenutačno je dostupan za gledanje u cijelom svijetu putem online platformi Kino Europa Online, Cinneseum, Svevid te na HBO Adria. Ovo značajno priznanje 19. je u nizu nagrada koje su dodijeljene filmu i ekipi.

Dnevnik Diane Budisavljević nastao je u produkciji Hulahopa iz Zagreba te u suradnji sa slovenskom kućom December i srpskom This and That Productions. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, HRT-a i europskih fondova MEDIA i EURIMAGES.

Sve ostale informacije potražite na službenoj web stranici filma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.