Preskoči na glavni sadržaj

Filmu Čoban posebno priznanje na festivalu u Banjaluci

Na nedavno završenom sedmom Međunarodnom festivalu animiranog filma Banjaluka 2014, kratkometražni animirani film Čoban redatelja Matije Pisačića osvojio je posebno priznanje.

Uz režiju, Matija Pisačić potpisuje scenarij, kameru, montažu i kompoziting. Producent je Vinko Brešan, a glazbu potpisuje Srđan Sacher. Radnja filma bazirana je na Laiki - psu koji je otet i poslan u svemir. Njen vlasnik, Čoban, počne je tražiti i završi u podzemnom gradu gdje mu se slučajno pruža prilika za pjevačkom karijerom. U međuvremenu Laika završi na planeti na kojoj živi i misteriozna crna baka Moira koja kroji sudbinu i briše granicu između vremena i prostora. Moira pretvara Laiku u antropomorfno biće koje žudi za povratkom svome vlasniku.

Grand prix festivala dodijeljen je filmu Tako mala stvar izraelskog redatelja Mizmora Watzmana. Uz Čobana, posebno priznanje žiri je dodijelio filmovima Vjetar njemačkog redatelja Roberta Lobela i Kupalištima poljskog redatelja Tomeka Duckog.

Međunarodni festival animiranog filma predstavlja povijesni kontinuitet filmske animacije u Banjaluci, koja svoje korijene i početke ima u Majskom festivalu animiranog filma koji je utemeljen 1971. godine.

Naslovna fotografija: plakat festivala animiranog filma Banjaluka 2014. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.