Preskoči na glavni sadržaj

Filmsko-obrazovni program Sedmi kontinent priprema brojne novosti u školskoj godini 2017. / 2018.

Od 31. kolovoza do 1.rujna na 'Filmskim danima za učitelje i nastavnike' u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu obrađivat će se medijska kultura (mediji, animirani, dokumentarni i igrani film te medijska pismenost), teorija filma i filmska genologija.

Polaznicima će se ilustrirati praktični primjeri kako ove sadržaje na zanimljiv način približiti djeci, a bit će im predstavljena i Mala škola medijske kulture dr. Ante Peterlić koju organizira Hrvatski filmski savez. Namijenjena filmskim profesionalcima, nastavnicima i svima koji su zainteresirani za film i medijsku kulturu, ova je Škola vrijedan doprinos razvijanju medijske i filmske kulture u okviru nastave hrvatskog jezika i književnosti u hrvatskim školama. Na radionici u MSU predavanja će održati: mr.sc. Marko Rojnić - predavač na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te autor i voditelj projekata Videodrama i Abeceda filma, Marina Zlatarić - profesorica hrvatskoga jezika i književnosti te voditeljica filmske skupine u OŠ Bartola Kašića u Zagrebu, ujedno i autorica niza nagrađivanih filmova te doc.dr.sc. Marina Gabelica - docentica na Učiteljskom fakultetu i autorica udžbenika i metodičkih priručnika iz hrvatskoga jezika i književnosti, kao i brojnih digitalnih udžbenika.

U program Sedmog kontinenta od 22 filmska naslova za osnovnu školu uvrštena su i četiri nova: animirani hit Ježeva kuća za 1. i 2. razrede, igrani film za djecu iz hrvatske audiovizualne baštine Vuk samotnjak, britanski kandidat za nagradu 'Oscar' Billy Elliot za 5. i 6. razrede te animirani film Moj život kao tikvica za učenike 7. i 8. razreda.

Organizator programa Sedmi kontinent je Udruga Djeca susreću umjetnost.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.