Preskoči na glavni sadržaj

Filmske večeri u Močvari: Domaćice rasturaju 

U utorak 4. listopada u zagrebačkom klubu Močvara održavaju se još jedne filmske večeri. Moderatorica Mima Simić sa svojim gošćama Hanom Jušić (redateljica), Jasnom Jasnom Žmak (dramatičarka i dramaturginja) i Zdenkom Gold (producentica) razgovara o trnju i čičcima, i o zvijezdama; o humanizmu i renesansi domaćeg filma, o radu s glumcima, likovima, i institucijama... Ulaz je besplatan, vrata kluba otvaraju se u 20 sati, a program počinje u 21.00. 

Najavni tekst događaja prenosimo u cjelosti: Bolje društvo u gradu u utorak nećete naći. Hana Jušić nedavno je u Veneciji pokorila Europu svojim dugometražnim prvijencem Ne gledaj mi u pijat; Jasna na kvadrat Žmak na tri trase dramatizira, predaje, komponira scenarije i piše knjige (najnovija je 'Moja ti'), Zdenka Gold glava je i kralježnica produkcijske kuće Spiritus Movens, koja je bila babicom sjajnim filmovima poput Jelčićeve Obrane i zaštite ili Belladone D. Turić, širom svijeta hvaljenim i nagrađivanim. 

U razgovoru s ovom troglavom celuloidnom hidrom raspravljat će se o trnju i čičcima, i o zvijezdama; o humanizmu i renesansi domaćeg filma, o autorskim poetikama, o tome je li duljina važna, o kreativnim ograničenjama i slobodama, o nagradama i što (ne) znače, o kulturnim politikama (to samo ako fakat ponestane svih drugih zabavnijih tema), o radu s glumcima, likovima, i institucijama. I, naravno, o ulozi naše porodice u svjetskoj revoluciji.

Uz razgovor na rasporedu su i filmovi:

Hana Jušić (režija, scenarij): Zimica (2012), Terarij (2012)
Jasna Žmak (scenarij): Na kvadrat (R. I. Gonzo, 2012.)
Zdenka Gold (producentica): Belladonna (Dubravka Turić, 2015.), Odvajanje (Nina Violić, 2015)

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar, a sve ostale detalje potražite na ovoj poveznici ili ovdje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.