Preskoči na glavni sadržaj

Filmske večeri u Močvari: Antiotpad

U utorak, 7. prosinca, s početkom u 20 sati Filmske večeri u Močvari predstavljaju prvi i posljednji film Tina Žanića koji je debitirao prije točno deset godina snimivši u Kinoklubu Zagreb svoj po svemu autohtoni prvijenac. 

Bio je to kratki igrani film Komba (2011) za koji je na Zagreb Film Festivalu osvojio Zlatna kolica za najbolji film nakon čega počinje snimati u profesionalnoj produkciji. Svojim je posljednjim filmom Antiotpad (2020) osvojio Srce Sarajeva, a film je nagrađen i na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma. Ono što ova dva filma povezuje nije tek ista lista ključnih suradnika, već i prepoznatljiva estetika oslonjena na ljepotu kvarta, ulice, nasilja i dečki bez budućnosti kojima je asfalt jedina domovina. Autentično loveći vibraciju problematičnih adolescenata Žanić majstorski gradi svijet unutarnjeg izgaranja koje se na površini manifestira kroz nezaustavljive krugove nasilje.

U zagrebačkoj Močvari nakon projekcije filmova Komba i Antiotpad slijedi razgovor o autorovim razlozima i strategijama prikazivanja mladih marginalaca i užarenih kvartovskih rituala, a Tinu Žaniću će se pridružit i njegov vjerni montažer Jan Klemsche i još vjerniji oblikovatelj zvuka Martin Semenčić.

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

Gosti: Tin Žanić, Jan Klemsche, Martin Semenčić
Moderira: Višnja Vukašinović

 Raspored:  
20 h projekcija:
Komba (Tin Žanić, 2011)
Antiotpad (Tin Žanić, 2020)
20.30 h razgovor

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.