Preskoči na glavni sadržaj

Filmska početnica: Medijski laboratorij za početak školske godine

Besplatna radionica "Medijski laboratorij"  koja se odvija u sklopu programa Filmska početnica, namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole (od 5. do 8. razreda), a održava se od 19. rujna u prostoru Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade u Zagrebu. 

Kombinirajući razne medije i tehnike (dijaprojektor, grafoskop, CRT televizori, walkman, kazete, mikrofon, kamera, mikseta, razne leće, filteri,light box…), stvorit će se medijski laboratori u kojem će nastati materijali pomoću kojih će sudionici saznati kako se objekti u filmu sami kreću te će osvijestiti važnost i postojanje zvuka u filmu. Slušat će zvukove koji ih okružuju, zabilježavati što čuju, slušaju i proizvode. Proizvedene slike i zvukove  spajat će u neku svoju priču te će je ispričati kroz film i umjetničku knjigu.

Za radionicu je potrebno prijaviti se što prije, putem obrasca koji se preuzima na službenoj stranici programa www.filmskapocetnica.restarted.hr te ga ispunjenog treba poslati na filmskapocetnica@restarted.hr. Po prijavi, sudionici će dobiti sve dodatne informacije.

 Datum i vrijeme održavanja:  

  • 19. 9. Nedjelja (10h – 13h)
  • 26. 9. Nedjelja (10h – 13h)
  • 03. 10. Nedjelja (10h – 13h)

Voditelji radionice su Vanja Babić i Vanda Kreutz

Program Filmske početnice provodi udruga Restart, a sve radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Događanje će biti provedeno u skladu s naputcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, na raspolaganju će biti dezinfekcijska sredstva, a voditelji će nositi masku.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.