Preskoči na glavni sadržaj

Filmska naSTAVa: Besplatne radionice za školarce u kinu Tuškanac

Zimski praznici u kinu Tuškanac bit će u znaku besplatnih obrazovnih programa namijenjenih osnovnoškolcima, srednjoškolcima i njihovim profesorima. Prijave za programe traju do 21. prosinca 2018. godine. Programi se održavaju se od 7. do 11. siječnja 2019. godine, a sastoje se od radionica animiranog i igranog filma te Filmske nastave u kinu Tuškanac.

Tijekom pet nastavnih dana unutar jednoga ciklusa učenici će na velikom platnu pogledati pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima.

Nakon projekcije filmova slijedi detaljna analiza filma uz stručno vodstvo voditeljica profesorice hrvatskog jezika i filmske umjetnosti Ane Đordić i diplomirane montažerke Jelene Modrić. Filmska naSTAVa namijenjena je 7. i 8. razredu osnovne škole te srednjoškolcima i srednjoškolskim profesorima, a odvija se u dvorani kina Tuškanac od 10 do 14 sati svakoga dana za vrijeme trajanja ciklusa (od 7. do 11. siječnja). 

Radionice animiranog filma i igranog filma su zamišljene kao splet teorijskog i praktičnog rada s mnoštvom filmskih primjera i rada na terenu. Radionica animiranog filma namijenjena je nižim razredima osnovne škole, a odvija se svaki dan od 10 do 14 sati, dok je radionica igranog filma namijenjena višim razredima osnovne škole, a odvija se svaki dan od 14 do 18 sati. 

Cilj radionica je napraviti filmsko druženje u kinu Tuškanac te djeci i mladima ponuditi kreativno strukturirano slobodno vrijeme kojim će ih se potaknuti na filmsko stvaralaštvo i razumijevanje procesa stvaranja kao i mogućeg utjecaja kulture i umjetnosti na društvo u cjelini. 

Rezultate radionica, animirane i igrane filmove, u lipnju 2019. imat će prilike pogledati i prijatelji i  obitelji polaznika te na taj način i sami dobiti uvid u filmski svijet. 

Svi zainteresirani se mogu prijaviti do 21. prosinca na ovoj poveznici. Više o programu Filmska naSTAVa možete pronaći na Facebooku

Svi navedeni programi međusobno su isprepleteni, a surađuju i s drugim obrazovnim programima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kako bi pružili što kvalitetnije obrazovne teorije i prakse dio voditelja radionica su i članovi klubova unutar Hrvatskog Filmskog Saveza.

Obrazovne programe u kinu Tuškanac financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.