Preskoči na glavni sadržaj

Filmovi Korak po korak i Kotlovina u Aleksandriji

Dugometražni igrani film Korak po korak redateljice Biljane Čakić Veselič i Kotlovina Tomislava Radića uvršteni su u konkurenciju 28. Međunarodnog filmskog festivala u Aleksandriji (Egipat) koji se održava od 12. do 19. rujna.

Fokus festivala je na filmovima iz mediteranskih zemalja, a ovogodišnja selekcija uključuje rekordnih 16 filmova na temu ljudskih prava i dostojanstva čovjeka.

Film Korak po korak koji će u Aleksandriji doživjeti svoju međunarodnu premijeru nastao je u produkciji zagrebačke tvrtke Interfilm i HRT-a. Riječ je o debitantskom ostvarenju iskusne dokumentaristice Biljane Čakić Veselič nastalom prema scenariju Lydie Scheuermann Hodak, Branka Sömena i same redateljice.

Producent filma je Ivan Maloča, direktor fotografije Slobodan Trninić, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Željka Franulović, majstorica maske Laura Buljan dok je za glazbu zaslužan Tomo Sombolac. U glavnim ulogama pojavljuju se Ksenija Marinković, Hrvoje Perc i Nenad Cvetko a u ostalim ulogama Sreten Mokrović, Vera Zima, Neven Paleček Papageno, Darko Milas, Sandra Lončarić Tankosić, Vilim Matula i Goran Navojec. Projekcija filma u Aleksandriji zakazana je za 13. rujna.

Film Kotlovina Tomislava Radića pobjednik je Festivala igranog filma u Puli i Vukovar Film Festivala 2011. Početkom ove godine doživio je svoju međunarodnu premijeru u Švedskoj, u službenom programu Međunarodnog filmskog festivala u Göteborgu (video). Kotlovinu će u Aleksandriji predstaviti Mirela Brekalo Popović koja je za ulogu u Kotlovini nagrađena Zlatnom Arenom za glavnu žensku ulogu.

Naslovne fotografije: Korak po korak; Kotlovina

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.