Preskoči na glavni sadržaj

Filmovi iz ciklusa o Bori Leeju u programu festivala BAFICI u Buenos Airesu

Dva hrvatska filma iz serijala o Bori Leeju U kandžama velegrada (2003.) i Čuvaj se sinjske ruke (2004.) uvršteni su u program 14. međunarodnog festivala nezavisnog filma BAFICI koji se održava od 11. do 22. travnja u Buenos Airesu. 

Kultni domaći kung-fu trash klasici u kojima glavnu ulogu tumači samouki sinjski glumac, redatelj i majstor borilačkih vještina Boris Ivković poznatiji kao Bore Lee uvršteni su u festivalski program Late Night u kojem se u noćnim terminima prikazuju niskobudžetni svjetski filmovi kultnog statusa.

Selekciju filmova iz tog programa potpisuje kritičarski dvojac The Ferroni Brigade, koji čine njemački filmski kritičar i jedan od selektora Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu Olaf Möller i Christoph Huber, filmski kritičar austrijskog dnevnog lista Die Presse i jedan od urednika kanadskog Cinema Scopea. Oba filma nastala su u produkciji Genijalni Filmovi Productions u režiji Ivana Ramljaka, Marija Kovača i Krešimira Pauka.

U sklopu BAL-a (BUENOS AIRES LAB), hrvatska redateljica Željka Sukova i brazilski redatelj Gustavo Beck predstavit će svoj dansko-riječko-brazilski projekt Lambada Fiumana. Projekt je začet u skopu radionice DOX:LAB prošlogodišnjeg festivala CPH:DOX u Kopenhagenu te je uvršten u program BAL-a kao rezultat patnerstva DOX:LAB-a i BAL-a.

BAFICI je najznačajniji festival nezavisnog filma u Latinskoj Americi. Poseban naglasak festivala je na inovativnim filmovima koji prkose konvencijama. Festival je osnovan 1999. godine, a 2011. godine zabilježio je rekordnih 300 000 posjetitelja.

Detalje o programima možete proonaći na službenim stranicama festivala.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.