Preskoči na glavni sadržaj

Filmovi Ivana Faktora i Damira Čučića na festivalu Recontres Internationales u Madridu

Eksperimentalni filmovi Ivana Faktora Das Lied ist Aus (2002.) i Kangaroo Court (2007.) te Grad na nišanu Damira Čučića (2009.), svi u produkciji Hrvatskog filmskog saveza, uvršteni su u program Festivala novog filma i suvremene umjetnosti Rencontres Internationales, koji se u razmacima od nekoliko mjeseci održava u trima europskim metropolama - Parizu, Madridu i Berlinu. 

Nakon pariške publike u Centru Pompidou u prosincu 2009., u programu nazvanom Neće biti rata, filmove hrvatskih autora vidjet će 14. travnja 2010. i madridska publika u sklopu španjolskog izdanja festivala, koji se od 12. do 21. travnja održava na nekoliko madridskih lokacija, među ostalim, u Španjolskoj kinoteci te u Nacionalnom muzeju Reina Sofia.

Na festivalu sudjeluje 120 filmskih, video i multimedijskih umjetnika iz cijeloga svijeta, među kojima su glasoviti autori alternativnog i umjetničkog filma poput Pedra Coste, Kena Jacobsa, Haruna Farockija, Tsai Ming-lianga, Wernera Schroetera, Apichatponga Weerasethakula i drugih.

Nakon madridske, Ivana Faktora i Damira Čučića očekuje i berlinska prezentacija Rencontres Internationalesa (30. lipanj - 5. srpnja 2010.).


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.