Preskoči na glavni sadržaj

Film U međuvremenu nagrađen u Berlinu

Kratkometražni igrani film U međuvremenu hrvatskog redatelja Mate Ugrina dobio je prestižnu nagradu First Steps koju dodjeljuje Njemačka filmska akademija.

Nagrada First Steps namijenjena je završnim projektima filmskih škola njemačkog govornog područja, odnosno Njemačke, Austrije i Švicarske. Tri žirija nominiraju mlade nadolazeće talente u sedam različitih kategorija te im otvaraju mogućnost prvih značajnih koraka u filmskoj industriji, a film U međuvremenu dobio je priznanje u kategoriji najboljeg kratkog filma.

Mate Ugrin diplomirao je filmsku režiju na akademijama u Hamburgu i Berlinu. Do sada je snimio nekoliko zapaženih kratkih filmova od kojih se izdvajaju Mjesta u blizini (2016) i U međuvremenu (2017). 

Film U međuvremenu je njemačko-hrvatska koprodukcija, nastao kao diplomski film na akademiji u Hamburgu te je nagrađen na 25.FPS-u u Zagrebu i na festivalu kratkometražnog filma u Dresdenu te je premijerno prikazan na festivalu međunarodnog kratkog filma u Hamburgu.

Novi film Mate Ugrina, radnog naslova Branka u produkciji Dinaridi filma dobio je potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Cjelovit popis nagrađenih potražite na ovoj poveznici, a sve detalje vezane uz First Steps ovdje

Naslovne fotografije: scene iz filma U međuvremenu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.