Preskoči na glavni sadržaj

Film Selo bez žena uvršten u program Best of INPUT u Washingtonu

U dvorani Američkog filmskog instituta - Discovery Channel Silverdocs u Washingtonu, u ponedjeljak, 30. siječnja održat će se projekcija filma Selo bez žena Srđana Šarenca.

Film Selo bez žena uvršten je, zajedno s još stotinjak filmova (od oko tisuću prijavljenih) u program Best of INPUT Washington DC (International Public Television Screening Conference), kao jedan od najprovokativnijih i najinovativnijih svjetskih filmova.

Selo bez žena je film o braći Janković, posljednjim stanovnicima sela Zabrđe, neženjama u 30-im godinama koji kreću u potragu za nevjestama iz Albanije. Film prati komična nastojanja najstarijeg brata Zorana da pronađe albansku nevjestu i spasi selo od nestanka.

Scenarist i redatelj filma je Srđan Šarenac, a producenti Estelle Robin-You, Igor A. Nola i Srđan Šarenac. Film je do sada prikazan na 35 međunarodnih filmskih festivala od Japana do Amerike, a dobitnik je deset nagrada.

Film je imao kino-distribuciju u Bosni, Hrvatskoj i u Meksiku. Na javnoj televiziji BHRT u Bosni i Hercegovini ga je gledalo 500 000 ljudi.

Film je sufinanciran sredstvima HAVC-a.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.