Preskoči na glavni sadržaj

Film Putnici Tine Šimurine nagrađen na Dok'n'Ritam festivalu u Beogradu 

Dodjelom nagrada u nedjelju, 16. lipnja, završen je 4. Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam koji se održavao u Beogradu. 

Glazbeni srednjometražni dokumentarni film autorice Tine Šimurine Putnici osvojio je nagradu publike na 4. Festivalu muzičkog dokumentarnog filma Dok'n'Ritam. Festival je trajao od 13. do 16. lipnja, a Putnici su 15. lipnja u Domu omladine Beograda imali svoju srpsku premijeru. 

Film prikazuje priču o umjetnicima Margareti i Draženu koji su osamdesetih godina bili u ljubavnoj vezi, nakon čega su im se životni putevi razdvojili. No 25 godina poslije, ponovno se susreću i njihova se ljubav nastavlja. Povratkom u Margaretin život, Dražen se priključuje radu na njenom umjetničkom projektu Putnici. Tako nastaju skulpture ljudi i životinja u prirodnoj veličini koje gostuju u muzejima, klubovima, kafićima, selima, privatnim domovima, ulaze u kontakt s ljudima, 'žive', putuju, mijenjaju se..

Film je režirala Tina Šimurina, koja potpisuje i scenarij. Za kameru je bio zadužen Mario Marko Krce, montažu je radila Anita Jovanov, a Daniel Golem oblikovanje zvuka. Film je producirala Ana Krce (Manevar), a snimljen je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba. Putnike je domaća publika premijerno gledala u studenom 2018. godine, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. 

Na ovogodišnjem Festivalu muzičkog dokumentarnog filma Dok'n'Ritam glavnu nagradu žirija dobio je film Orkestar/The Band Ladislava Kaboša, dok je posebno priznanje pripalo filmu Rainey Miloša Tasića.

Projekcije glazbenih dokumentarnih filmova kroz četiri dana trajanja festivala odvijale su se na Dorćol Platzu, u Domu omladine Beograda i Domu kulture Studentski grad. 

Prvi Dok'n'Ritam održan je 2016. godine, a sastoji se od natjecateljskog i revijalnog dijela. U revijalnom programu prikazuju se glazbeni dokumentarni filmovi svjetske produkcije te se održavaju koncerti, tribine i tematski paneli.

Naslovne fotografije: scene iz filma Putnici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.