Preskoči na glavni sadržaj

Film Ničije dijete osvojio nagradu u Palm Springsu

Film Ničije dijete, manjinska srpsko-hrvatska koprodukcija redatelja i scenarista Vuka Ršumovića, osvojio je nagradu žirija u selekciji 'Novi glasovi, nove vizije' na 26. Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu.

Film je nastao u koprodukciji kuća Art & Popcorn i BaBoon Production iz Srbije te Kinorame iz Hrvatske, a govori o stvarnom dječaku kojeg su duboko u planinama u Bosni i Hercegovini pronašli lovci u proljeće 1988. godine i koji je potom završio u domu za nezbrinutu djecu u  Beogradu. Scenarist i redatelj filma je Vuk Ršumović, snimatelj je Damjan Radovanović, a glazbu i dizajn zvuka potpisuju hrvatski autori Jura Ferina, Pavao Miholjević i Dubravka Premar. Hrvatska koproducentica je Ankica Jurić Tilić.

Na festivalu u Palm Springsu prikazano je ukupno 196 filmova iz 65 zemalja, među kojima i hrvatski filmovi Kosac redatelja Zvonimira Jurića, Kauboji redatelja Tomislava Mršića te Takva su pravila redatelja Ognjena Sviličića.

Više informacija o nagrađenim filmovima potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.