Preskoči na glavni sadržaj

Film Marijine i nova umjetnička praksa u njujorškoj MoMA-i

Dokumentarno-igrani film Marijine riječke redateljice Željke Sukove bit će predstavljen u okviru festivala MoMA's Documentary Fortnight 2012 koji se održava u New Yorku od 16. do 28. veljače.

MoMA’s Documentary Fortnight je međunarodni festival posvećen umjetničkim dokumentarnim filmovima. U program Documentary Fortnighta 2012. uključeno je preko četrdeset filmova, uz gostovanja autora, performanse i glazbene nastupe.

Film Marijine bit će prikazan u ponedeljak 27. veljače u dvorani T3 u MoMA-i i u sklopu programa Gala Closing Night te u utorak 28. veljače u 20 sati u Nitehawk Cinema (Williamsburg, Brooklyn) gdje se održava svečano zatvaranje Festivala. Film će predstaviti redateljica i scenaristica Željka Suková te direktor fotografije i montažer Aleš Suk. Više o manifestaciji pročitajte ovdje.

Do 17. veljače u MoMA-i traje i izložba Scene iz Zagreba – publikacije pripadnika nove umjetničke prakse, izložba časopisa, fotografija, letaka, bilježaka, skica i rukopisa umjetnika koji su obilježili razdoblje u Jugoslaviji 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Radovi Gorana Trbuljaka, Ivana Picelja, Brace Dimitrijevića, Sanje Iveković, Mladena Stilinovića, Vlade Marteka i ostalih pripadnika pokreta ilustriraju intenzivno razdoblje koje je, među ostalim, obilježio izlazak umjetnika iz tradicionalnog studija u gradske prostore te zajedničko djelovanje i okupljanje umjetnika i kritičara oko pojedinih galerija, kao što je Galerija Studentskog centra u Zagrebu. Više o izložbi pročitajte ovdje. Također, do sredine ožujka u MoMA-i traje izložba video-radova i instalacija Sanje Iveković - Sanja Iveković: Sweet Violence.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.