Preskoči na glavni sadržaj

Film Mare Andree Štake otvara 67. Pulski filmski festival

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća Pulskog filmskog festivala u Ministarstvu kulture, pod predsjedanjem državnog tajnika Krešimira Partla, potvrđeno je da će se 67. Pulski filmski festival održati od 18. do 26. srpnja,  a imenovan je i Ocjenjivački sud te određen film otvaranja.

Ovogodišnje izdanje Pulskog filmskog festivala održat će se na tradicionalnim lokacijama: u Areni, Kinu Valli i Istarskom narodnom kazalištu. 

Dobitnica Velike zlatne Arene na prošlogodišnjem izdanju festivala, redateljica Dana Budisavljević, producent Danijel Pek, glumica Ksenija Marinković, snimatelj Danko Vučinović te urednica i novinarka Lina Kežić čine Ocjenjivački sud koji će ove godine odlučiti o najboljim filmovima, odnosno o hrvatskom programu u konkurenciji.

Festival će otvoriti hrvatska premijera filma Mare, redateljice Andree Štake, s Marijom Škaričić i Goranom Navojcem u glavnim ulogama. Film, koji je u potpunosti snimljen na području Konavala, nastao je u švicarsko-hrvatskoj koprodukciji, kao rezultat suradnje produkcijskih kuća Okofilm Productions, producenata Thomasa Imbacha i Andree Štake te Dinaridi Film koproducentice Tene Gojić. Priča prati peteročlanu obitelj u kojoj majka, iako živi relativno sretnim životom, poželi izaći iz svakodnevne monotonije. 

Film Mare svoju je svjetsku premijeru imao početkom godine kada se prikazao u sklopu službenog programa Panorama na 70. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu. 

Pulski filmski festival će narednog tjedna objaviti cjeloviti natjecateljski i nenatjecateljski program ovogodišnjeg 67. izdanja. 

Naslovne fotografije: scene iz filma Mare

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.