Preskoči na glavni sadržaj

Film Koko i duhovi nagrađen na međunarodnom festivalu filmova za djecu Schlingel

Nakon sjajnog starta u hrvatskim kinima (Koka je već u prvom tjednu pogledalo gotovo 10.000 gledatelja), film Koko i duhovi nagrađen je na prvom međunarodnom filmskom festivalu na kojem je prikazan. Međunarodni festival filmova za djecu SCHLINGEL u svom je šesnaestom izdanju koje se održavalo od 10. do 16. listopada u njemačkom Chemnitzu prikazao 146 naslova, od čega 16 u natjecateljskom programu.

Koko i duhovi osvojio je Posebno priznanje – međunarodni žiri sastavljen od šesnaestero djece iz osam europskih država proglasio ga je drugim najboljim filmom festivala. Redatelj Daniel Kušan i glumac Kristian Bonačić predstavili su film festivalskoj publici i gostima festivala, kojih je ove godine bilo čak 9 000.

Scenarij filma, nastao prema slavnom književnom predlošku Ivana Kušana napisali su Ivan i Daniel Kušan, film su proizveli Kinorama i Hrvatska radiotelevizija, sufinancirao ga je Hrvatski audiovizualni centar, a distribuira ga Continental film. Osim Kristiana, u filmu još glume Antonio Parač, Nina Mileta, Filip Mayer i Ivan Maltarić.


 


 


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.