Preskoči na glavni sadržaj

Film Jurja Lerotića Onda vidim Tanju nagrađen u Ljubljani

Film Onda vidim Tanju (2010.) redatelja Jurja Lerotića osvojio je posebno priznanje za najbolji kratkometražni film na upravo završenom 22. međunarodnom filmskom festivalu u Ljubljani (LIFFe).

Žiri je dodijelio nagradu Lerotićevom filmu napravljenom od niza fotografija za jedinstven oblik filmskog pripovijedanja kojim je postigao emocionalno nabijenu atmosferu.

Najboljim kratkim filmom proglašen je animirani Vanjski svijet Davida O’Reillya (osvajač nagrade publike prošlog izdanja 25 FPS-a). Nagrada Vodomar za najbolji film festivala pripala je dugometražnom igranom filmu U zaklon Jeffa Nicholsa (SAD), a nagrada publike švedsko – finskom filmu Beyond (Svinalängorna) redateljice Pernille August.

Lerotićev film (trailer), nastao u produkciji zagrebačkog Hulahopa, nagrađen je 2010. godine Zlatnim kolicima za najbolji hrvatski kratkometražni film na Zagreb Film Festivalu. Međunarodnu premijeru doživio je 2011. na 40. međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, a na 20. Danima hrvatskog filma osvojio je Veliku nagradu za najbolji film festivala i nagradu Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji igrani film.

Film Onda vidim Tanju prikazan je u natjecateljskom programu kratkih filmova festivala LIFFe, a u sklopu retrospektive svjetskog filma u Ljubljani (RETRO:METAFILM) prikazan je film Kud puklo da puklo Rajka Grlića iz 1974. godine, zajedno s filmovima Federica Fellinija, Wima Wendersa i Rainera Wernera Fassbindera.


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.