Preskoči na glavni sadržaj

Film Duh u močvari nagrađen u Italiji

Dugometražni igrani film za djecu Duh u močvari redatelja Branka Ištvančića dobio je nagradu za najbolji dugometražni igrani film na festivalu Cinechildren, koji se održao od 20. do 29. ožujka 2015. u talijanskom gradu Ostiglia. 

Duh u močvari snimljen je 2006. godine prema istoimenoj knjizi dječjeg pisca Ante Gardaša, te je bio jedan od najgledanijih hrvatskih igranih filmova, te je prikazan na preko 30 festivala diljem svijeta.

U filmu su prve uloge odigrali kao djeca Ena Ikica, Marko Pavlov, Robert Váss i Luka Buljan, a ostale uloge nose Ivo Gregurević, Dejan Aćimović, Mladen Vulić, Vlatko Dulić, Marija Buga Šimić, Radoslav Spitzmuller, Radoslava Mrkšić, Nándor Szilágyi, Nada Gaćešić Livaković, Nela Kocsis, Ana Vilenica, Predrag Vušović i drugi. Režiju potpisuje Branko Ištvančić, scenarij su napisali Anto Gardaš, Edi Mužina i Silvio Mirošničenko, kameru potpisuje Silvio Jesenković, montažu Goran Guberović, a glazbu za film je skladao Dalibor Grubačević.

Film je snimljen u koprodukciji Interfilma i HRT-a, uz potporu Ministarstva kulture RH.

Više informacija saznajte na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.