Preskoči na glavni sadržaj

Film Bazen beskraja u režiji Brandona Cronenberga snima se u Šibeniku

Manjinska hrvatska koprodukcija Bazen beskraja trenutno se snima u šibenskom resortu Amadria Park. Glavne uloge nose Alexander Skarsgård i Mia Goth, film nastaje kao kanadsko-mađarsko-hrvatska koprodukcija, a hrvatska koproducentica je Anita Juka (4Film). 

Radnja prati Jamesa Fostera (Alexander Skarsgård), romanopisca, koji bezuspješno pokušava napisati svoju drugu knjigu, provodeći vrijeme na all-inclusive odmoru sa suprugom Em (Mia Goth). 

"Bazen beskraja se snima pet tjedana, od čega pola u Hrvatskoj, a pola u Mađarskoj. Prije dvije godine smo scoutali lokacije u Hrvatskoj i redatelju se najviše dopao resort u Šibeniku – Amadria Park. Uskoro se ekipa seli u Mađarsku gdje će ujedno biti i završetak snimanja. Nakon toga, postprodukcija se seli u matičnu Kanadu, a završetak filma očekujemo u drugoj polovici 2022. godine. Skoro sve lokacije su nam unutar Resorta i u okolici Šibenika. Hrvatska svojom raznolikošću može poslužiti kao 'setting' za mnogobrojne svjetske zemlje, kao što je i dokazala posljednjih godina, no u ovom slučaju, Hrvatska će poslužiti kao izmišljena zemlja Li Tolqa. Ono što nas veseli je da je ovo prva koprodukcija između Hrvatske i Kanade na dugometražnom igranom filmu. Vjerujem da će ova suradnja potaknuti i buduće suradnje između ove dvije zemlje te daljnji napredak međunarodnih filmskih suradnji s Hrvatskom.", ističe producentica filma Anita Juka

Redatelj i scenarist trilera Bazen beskraja je Brandon Cronenberg, producenti su Karen Ella Harnisch i Andrew Cividino (Film Forge), Noah Segal i Christina Piovesan (Elevation Pictures) te Rob Cotterill. Uz Anitu Juku koproducenti filma su Daniel Kresmery i Jonathan Halperyn (Hero Squared), a direktor fotografije je Karim Hussain

Na ovom dugometražnom igranom filmu radi više od 75 filmskih profesionalaca iz Hrvatske, među kojima su i brojni voditelji sektora: Zdravko Madžarević (direktor ekipe), Zvonko Sarić (scenograf), Lidia Janjić Vuković (casting direktorica), Slaven Spinčić (majstor rasvjete), Svetlana Gutić (majstorica maske), Dino Terek (vođa lokacija), Zvonimir Škorić (rekviziter), Zdravko Pleše (transport koordinator), Dalibor Ogorevac (unit manager), Laura Sinovčić (koordinatorica produkcije) i drugi. Glumačkoj ekipi filma pridonjeli su Alan Katić, Amar Bukvić, Romina Tonković, Dunja Sepčić i Lena Juka Štambuk, a na snimanju sudjeluje i više od 400 statista.

Upravo ekipu i samu lokaciju hvali producentica Karen Ella Harnisch: "Istraživali smo lokacije za snimanje po cijelom svijetu i imali smo sreće da smo upoznali Anitu Juku iz zagrebačke kuće 4Film koja nam je postala domaćin tijekom traženja lokacija na jadranskoj obali. Čim smo stigli u Hrvatsku bilo nam je jasno da ćemo ovdje naći prikladno mjesto za snimanje, te da će Anita i njezin tim iz produkcijske kuće 4Film biti izvrsni koprodukcijski partneri u realizaciji ovog projekta. Prošli smo dug put da bismo došli do ovog trenutka – unatoč izazovima s kojima se uslijed pandemije suočava nezavisni film, napokon smo ovdje na lokaciji, na području Šibenika, i snimamo s našom izvrsnom glumačkom postavom i filmskom ekipom. Nikada to ne bismo uspjeli ostvariti bez potpore i povjerenja, kako našeg partnera 4Film, tako i Hrvatskog audiovizualnog centra. Vrlo smo ponosni što se radi o kanadsko-mađarsko-hrvatskoj koprodukciji i radujemo se trenutku kad ćemo film podijeliti i s hrvatskom publikom. Kad film bude dovršen, nadamo se da će gledatelji biti ponosni na svoju lijepu zemlju i talentiranu filmsku zajednicu.

"Tijekom posjeta setu u Šibeniku imao sam priliku razgovarati s međunarodnim producentima i glumcem Alexanderom Skarsgårdom koji su svi, bez iznimke, hvalili suradnju s našom ekipom. Naravno, nisu krili apsolutno oduševljenje hrvatskim lokacijama. Bazen beskraja HAVC je podržao kao manjinsku hrvatsku koprodukciju te kroz program poticaja, a film je ostvario i potporu Eurimagesa. Sretni smo što se ovakav kompleksan projekt, u suradnji s Kanadom i Mađarskom, snima upravo u Hrvatskoj.", zaključio je nakon posjeta setu ravnatelj HAVC-a Chris Marcich

Film Bazen beskraja podržan je od strane HAVC-a putem potpora namijenjenim manjinskim hrvatskim koprodukcijama te putem poticaja namijenjenih za snimanje u Hrvatskoj. 

Naslovne fotografije: snimanje filma Bazen beskraja
(*Courtesy of 4Film/Duje Kundic)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.