Preskoči na glavni sadržaj

Fibonaccijev kruh uvršten na Nizozemski festival filmske animacije

Fibonaccijev kruh, animirani film cijenjenog slikara i strip-umjetnika Danijela Žeželja, uvršten je u natjecateljski program Nizozemskog festivala filmske animacije (Holland Animation Film Festival), koji će se održati od 20. do 24. ožujka 2013. u Utrechtu.

Fibo Pekar svake noći peče kruh i peciva, a ujutro ih na biciklu raznosi gladnima u labrintu grada. U poslijepodnevnom snu mreža njegovih dnevnih uličnih putovanja povezuje se s geometrijskom spiralom zlatnog reza. Otkriće ove veze navodi ga na susret s neobičnim i tajnim posjetiocem grada… Film je producirao Zagreb film u koprodukciji s umjetničkom radionicom Petikat.

Fibonaccijev kruh prikazat će se u natjecateljskom programu kratkometražnog narativnog filma Nizozemskog festivala filmske animacije u Utrechtu (Holland Animation Film Festival), cijenjenog festivala animacije koji se održava od 1985. godine, a koji kroz svoje programe predstavlja uvid u najbolje od svjetske umjetničke i komercijalne produkcije. Festival je poznat i po svojoj usmjerenosti prema nezavisnom animiranom filmu, kao i po kontinuiranom praćenju autora koji se uz animirani film bave i ilustracijama, likovnim umjetnostima i stripom. 16. izdanje festivala održat će se od 20. do 24. ožujka 2013.

Danijel Žeželj svestrani je hrvatski umjetnik (strip autor, animator, slikar, ilustrator) koji je surađivao s tvrtkama kao što su DC Comics/Vertigo i Marvel, a njegove su ilustracije bile objavljivane u The New York Times Book Reviewu, Harper's Magazineu i mnogim drugima. Autor je dvadeset strip-albuma i suosnivač umjetničke radionice Petikat. Živi i radi u Brooklynu i Zagrebu. U posljednjih se nekoliko godina bavi i animiranim filmom, a njegov je film A Different Bunny iz 2010. godine također prikazan u natjecateljskom programu Nizozemskog festivala filmske animacije.

Više informacija o Danijelu Žeželju pronađite na njegovim mrežnim stranicama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.