Preskoči na glavni sadržaj

Festivalska turneja omnibusa Zagrebačke priče vol. 2

Omnibus Zagrebačke priče vol. 2 grupe autora nastao u produkciji Propeler filma u sljedeća dva mjeseca bit će prikazan na nekoliko europskih festivala, uključujući i festival goEast u Wiesbadenu. Segment spomenutnog omnibusa, kratkometražni film Na kvadrat Radislava Jovanova Gonza bit će prikazan na Beogradskom Kratkome metru i na festivalu u Dresdenu.

Omnibus Zagrebačke priče vol. 2 bit će prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji (7. – 17. 3. 2013, Bugarska). Film je uvršten u program kratkometražnih filmova, a sudjeluje i u programu Balkan Screenings u okviru 10. izdanja koprodukcijskog sajma Sofia Meetings (14. – 17. 3. 2013).

U travnju 2013. Zagrebačke priče vol. 2 bit će prikazane u programu Beyond Belonging festivala filmova iz Srednje i Istočne Europe goEast u Wiesbadenu (10. – 16. 4. 2013, Njemačka). Beyond Belonging je program posvećen filmovima najrazličitijih estetika i formi koji se bave vezama Srednje i Istočne Europe, a usmjeren je ka prevladavanju nacionalnih i regionalnih  granica i odbacivanju ustaljenih obrazaca mišljenja.

Kratkometražni igrani film Na kvadrat redatelja Radislava Jovanova Gonza iz spomenutog omnibusa uvršten je u popratni program Komšiluk 60. beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma Kratki metar (2. – 6. 4. 2013.) kao i u  međunarodnu konkurenciju 25. međunarodnog festivala kratkometražnog filma Filmfest Dresden (16. – 21. 4. 2013, Njemačka). Kratkometražni igrani film Na kvadrat priča je o dvije dvadeset-i-nešto godišnjakinje, Miji i Sari (Judita Franković i Ivana Roščić) koje sele u novi stan. Film je nastao prema scenariju Jasne Žmak, a osvojio je glavnu nagradu prošlogodišnjeg izdanja festivala Vox Feminae.

Režiju pojedinih segmenata Zagrebačkih priča vol. 2 potpisuju Hana Veček, Radislav Jovanov Gonzo, Josip Visković, Sara Hribar, Aldo Tardozzi i Ivan Sikavica. Film je premijerno prikazan na Festivalu igranog filma u Puli 2012, a nastao je u produkciji Propeler filma i u koprodukciji s producentskim tvrtkama Restart (Slovenija), Alka Film (Hrvatska) i F&ME (Velika Britanija). Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.