Preskoči na glavni sadržaj

FAMU i UKUS raspisuju natječaj za mlade filmaše

Udruga UKUS, praška filmska akademija FAMU i projekt CinemaPlay traže devet polaznika – mlađih ili budućih filmaša – koji se ne boje raditi u timovima, intenzivno znojiti pred papirom, iza kamere i u montaži, svoje filmske ideje realizirati u grupi, te osmisliti i završiti film u samo tri dana! 

Odabranih devet participanata od subote 2. do ponedjeljka 4. svibnja intenzivno će raditi na kratkim igranim filmovima, uz podršku i smjernice navedenih organizatora, na besplatnoj radionici koja će se održati u Rijeci. CinemaPlay pomaže filmašima-početnicima u stvaranju kratkih filmova, u strukturiranom i poticajnom okruženju, i uz profesionalne smjernice, inspiraciju i prepreke koji služe razvoju kreativnosti.

Finalni radovi, koji će biti javno prikazani u Art-kinu Croatia u Rijeci, u ponedjeljak 4. svibnja u 20 sati, nastaju kao rezultat suradničkog djelovanja. Polaznici razvijaju međusobno poštovanje i usvajaju dublje razumijevanje odnosa umjetničkog i stručnog aspekta filma.

Mentori:

Ivo Trajkov, voditelj Odjela za montažu FAMU, filmski redatelj i dramaturg, predsjednik senata FAMU
Tomáš Doruška, voditelj Academy programa FAMU International, filmski redatelj i montažer
Željka Suková i Aleš Suk, Udruga UKUS, filmski redatelji i producenti
Dominik Krutský, redatelj i montažer, produkcijski asistent FAMU

Način prijave:

Motivacijsko pismo s kratkim životopisom poslati na cinemaplay@ukus.tv, najkasnije do petka 24. travnja.

Radionica počinje u subotu 2. svibnja a završava u ponedjeljak 4. svibnja. Iako neki od mentora govore hrvatski, službeni jezik radionice je engleski.

Program organiziraju FAMU i UKUS, a podržavaju HAVC, SKC, Art-kino Croatia, MMSU i Rijeka EPK 2020. 

Pozvani su svi - mladi kreativci, srednjoškolci, studenti, ljubitelji stvaranja, svi koji žele studirati na praškoj filmskoj akademiji ili se konzultirati s njihovim pedagozima - da se pridruže CinemaPlayu! 

CinemaPlay proizlazi iz radionice CinemaDance čiji su korijeni još u ranim 1960-ima kada FAMU drži spontane kratkoročne radionice. Od 2003., FAMU je proveo 15 službenih CinemaDance radionica u tri zemlje, koje su uključile više stotina studenata iz zemalja diljem Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Azije i Pacifika.

FAMU je jedna od najstarijih filmskih škola na svijetu i, prema mišljenju mnogih, najbolja filmska škola u Europi. Na FAMU su studirali poznati svjetski filmaši i umjetnici kao što su Miloš Forman, Milan Kundera, Jiří Menzel, Václav Havel, te poznati jugoslavenski redatelji kao što su Rajko Grlić, Srđan Karanović, Emir Kusturica, Goran Marković, Goran Paskaljević i Lordan Zafranović

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.