Preskoči na glavni sadržaj

Eurimages podržao hrvatsku manjinsku koprodukciju Nebesa

Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages na svojoj je 153. sjednici, koja je u gruzijskom Tbilisiju održana od 10. do 13. prosinca, podržao ukupno 11 igranih filmova te jedan dokumentarni. Među igranim filmovima nalazi se hrvatska manjinska koprodukcija Nebesa redatelja Srđana Dragojevića koja je podržana iznosom od 320 000 eura. 

Novi film Srđana Dragojevića, Nebesa, nastaje u koprodukciji Srbije, Njemačke, Makedonije, Hrvatske i Slovenije. Hrvatski koproducent je Studio Dim. Radi se o dugometražnom igranom filmu čija je priča podijeljena na tri narativna toka, pa se radnja odvija 1993., 2001. i 2018. godine. Film se opisuje kao kombinacija crne komedije s elementima fantastike. 

Eurimages je na svojoj je 153. sjednici, održanoj u gruzijskom Tbilisiju od 10. do 13. prosinca, europskim koprodukcijama sveukupno dodijelio 3 188 000 eura. 

U kontekstu Strategije za ravnopravnost spolova Eurimagesa, kojoj je cilj uspostaviti ravnopravnost u broju prijavljenih i podržanih projekata autorica i autora, na 153. sjednici 17 posto podržanih projekata su djela redateljica.

Cijeli popis podržanih projekata možete pronaći na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.