Preskoči na glavni sadržaj

Četiri hrvatska filma na 61. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma

Na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, čije se 61. izdanje održava od 2. do 6. travnja 2014., bit će prikazana četiri hrvatska naslova. Pragovi Dijane Mlađenović prikazuju se u natjecateljskom programu, a u popratnim programima I love YU Irene Škorić, Kutija Nebojše Slijepčevića i U braku sa švicarcem Arsena Oremovića.
 

Na jednom od najdugovječnijiih i najvažnijih filmskih festivala u Srbiji – Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma – prikazuju se četiri hrvatska filma. Pragovi Dijane Mlađenović uvršteni su u Međunarodni program kratkog igranog filma, gdje se natječu s 21 naslovom iz cijeloga svijeta. Radnja Pragova odvija se 1992. godine za vrijeme rata u Hrvatskoj, a tematizira nasilne deložacije nepodobnih stanovnika iz njihovih stanova. Glavne uloge tumače Alma Prica i Franjo Kuhar, a producirala ga je produkcijska kuća Kinematograf.

Još tri hrvatska filma uvrštena su u popratne programe festivala: u Komšiluku će se prikazti I Love YU Irene Škorić (Artizana) i Kutija Nebojše Slijepčevića (Petnaesta umjetnost), dok će se u programu Vrelo prikazati U braku sa švicarcem Arsena Oremovića (Interfilm).

61. izdanje Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražog filma održat će se od 2. do 6. travnja, a više informacija o programu potražite na njegovim službenim stranicama.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.