Preskoči na glavni sadržaj

Eksperimentalni filmovi Liliane Resnick na međunarodnim festivalima

Nakon premijere na 32. međunarodnom mediteranskom filmskom festivalu u Montpellieru (Francuska) u listopadu 2010. i osvojene nagrade PEARLS 10 u studenom 2010. na međunarodnoj plesno-filmskoj platformi POOL 10 u Berlinu, film Reopening the Past (2010.) Liliane Resnick ušao je u selekciju međunarodnog festivala plesa i videa Dança em foco koji će se održati u kolovozu u Rio de Janeiru (Brazil). 

Film je prikazan u programu međunarodnog festivala kratkog filma u Ljubljani u ožujku 2011., a bit će prikazan i na 13. International Panorama - međunarodnom festivalu filma i kulture u Patrasu (Grčka) koji se održava u listopadu ove godine.

Drugi film Liliane Resnick, Sorrow (2009.), prethodno proglašen najboljim filmom na TOTI - međunarodnom festivalu videa i nekomercijalnog filma u Mariboru uvršten je u konkurenciju međunarodnog festivala Un film per la Pace 2011. koji se održava u srpnju u Medeji (Italija) i u program 2011 Women’s Show at Anthology Film Archives u New Yorku. Film je prethodno prikazan u programima osam svjetskih festivala.

Film Distances (2009.) bit će prikazan u rujnu 2011. na dvodnevnom festivalu narativnog videa NEW SCREEN NEW-CASTLE (Velika Britanija) u organizaciji NABROAD i Oslo Screen te u suradnji sa Side Cinema. Film je prethodno selektiran na 12 svjetskih festivala i nagrađen specijalnom nagradom žirija na TOTI festivalu u Mariboru.

Liliana Resnick diplomirala je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te magistrirala film na San Francisco State University. Filmsku i medijsku inicijaciju doživjela je tijekom višegodišnjeg življenja i studiranja u inozemstvu, uglavnom u Sjedinjenim Državama. Njen rad obuhvaća narativne, dokumentarne i eksperimentalne stilove koje često kombinira.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.