Preskoči na glavni sadržaj

Ekipa serijala Igra prijestolja oduševljena Hrvatskom i Dubrovnikom

Početkom travnja ove godine počinje emitiranje druge sezone popularnog fantasy serijala Igra prijestolja (Game of Thrones), a HBO je uoči TV premijere objavio kratki produkcijski film In Production - Croatia, u kojem filmska ekipa govori o iskustvima sa snimanja serijala u Dubrovniku u rujnu i listopadu 2011.

Autori serijala, scenaristi i izvršni producenti David Benioff i D. B. Weiss, scenograf Tom McCullagh, redatelj Alan Taylor i glumica Emilia Clarke ne kriju koliko su oduševljeni prirodnim i arhitektonskim ljepotama Dubrovnika i Hrvatske.  King's Landing (Kraljev Grudobran) je najvažnija lokacija cijele druge sezone i morala je izgledati dobro. Čim smo ušli unutar gradskih zidina znali smo da je to – to, izjavio je Benioff.

Hrvatska je prelijepa i fantastična zemlja i nadamo se da ćemo i iduću sezonu snimati u Hrvatskoj i da ćemo ostati još duže, dodao je D. B. Weiss. Glumac i jedna od glavnih zvijezda serijala Peter Dinklage također je oduševljen Hrvatskom: Ovo je jedno od najljepših mjesta na svijetu. Ljudi, hrana, sve je prekrasno, a tu je i najčistije more koje sam ikad vidio.

Igra prijestolja je popularna ekranizacija serije fantasy romana Pjesma vatre i leda američkog autora Georgea R. R. Martina. Radnja se događa u Sedam kraljevina u kojima ‘ljeta traju desetljećima, a zime mogu trajati jedan životni vijek, a prati nasilne borbe unutar jedne dinastije za kontrolu Željeznog prijestolja.

Na snimanju serijala jesenas u Hrvatskoj bio je angažiran velik broj hrvatskih filmskih profesionalaca te preko 1000 statista. Pružatelj usluga i službeni partner HBO-a u Hrvatskoj bila je tvrtka Embassy Films sa sjedištima u Zagrebu i u Dubrovniku.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.