Preskoči na glavni sadržaj

Dvojina Nejca Gazvode u hrvatskim kinima

Slovensko-hrvatsko-danska koprodukcija Dvojina redatelja Nejca Gazvode nastala u hrvatskoj koprodukciji Studija dim imat će svoju zagrebačku premijeru u srijedu, 12. ožujka u kinu Europa u sklopu Queer MoMenata, nakon čega kreće u distribuciju po nezavisnim kinima diljem Hrvatske.

Film koji je portal Queer.hr prozvao lezbijskom verzijom indie-hita Prije sumraka priča je o slučajnom susretu dviju djevojaka koje se zbog kvara na avionu upoznaju na slovenskom aerodromu. Tina (Nina Rakovec) radi kao vozačica shuttle-autobusa na aerodromu, a Iben (Mia Jexen) dolazi iz Danske i unatoč početnom nećkanju uspijeva nagovoriti Tinu da je povede u noćnu vožnju gradom. Među njima razvit će se neočekivan odnos koji će unijeti vrtoglave promjene u Tinin život.

Dvojina je nastala u koprodukciji Slovenije, Danske i Hrvatske, a svoju međunarodnu premijeru imala je u natjecateljskom programu East of the West na 48. izdanju prestižnog Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary. Hrvatski koproducent filma je Studio dim, scenarij potpisuju Nejc Gazvoda i Janez Lapajne, direktor fotografije je Darko Herič, a montažeri su Martina Andree Škop i Nejc Gazvoda. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.


Nina Rakovec i Mia Jexen u filmu Dvojina Nejca Gazvode

Gazvodin film svoju će zagrebačku premijeru imati u srijedu, 12. ožujka u 19 sati u kinu Europa u sklopu Queer MoMenata, redovnog programa udruge Domino, a moći će ga se pogledati i sljedeći dan u 21 sat. Film će se zatim od 13. do 23. ožujka prikazivati u splitskoj kinoteci Zlatna vrata, a 25. ožujka prikazat će se i u riječkom Art-kinu Croatia.

Dvojina će biti distribuirana i u nezavisnim kinima u Varaždinu, Sisku, Osijeku i Velikoj Gorici, o čemu će više informacija uskoro biti dostupno na službenoj stranici Studija dim.

Slike u visokoj rezoluciji mogu se preuzeti ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.